Οι Δρόμοι τού κρασιού οδηγούν στο Κανέλα και Γαρύφαλλο: Οίνοι & αμανίτες τής Ηπείρου

Οι Δρόμοι τού κρασιού οδηγούν στο Κανέλα και Γαρύφαλλο: Οίνοι & αμανίτες τής Ηπείρου

Αμανίτες τού καίσαρα στο δάσος. Το πρωτότυπο γεύμα 5 πιάτων που επιμελείται ο Βασίλης Κατσούπας αναδεικνύει τις εξαιρετικές πρώτες ύλες της Ηπειρώτικης υπαίθρου με κύριο άξονα τα άγρια μανιτάρια που καλλιεργεί ή συλλέγει ο ίδιος. Οι τολμηροί συνδυασμοί κι εναλλαγή γεύσεων θα ξαφνιάσουν ευχάριστα τους ‘πρωτάρηδες’ πελάτες και θα επιβεβαιώσουν τη φήμη του μικρού αυτού εστιατόριου που γιορτάζει φέτος 10 χρόνια λειτουργίαςΟίνοι & αμανίτες τής Ηπείρου  8:00μμ, Σάββατο 9 Μαΐου 2015  Διοργάνωση Εστιατόριο “Κανέλα & Γαρύφαλλο” Βίτσα, Κεντρικό ΖαγόριΟίνοι & αμανίτες τής Ηπείρου

8:00μμ, Σάββατο 9 Μαΐου 2015
Διοργάνωση Εστιατόριο
Κανέλα & Γαρύφαλλο
Βίτσα, Κεντρικό Ζαγόρι


Πληροφορίες

Ανοιχτές Πόρτες με συμπρωταγωνιστές τους γευστικούς θησαυρούς των Ηπειρώτικων δασών και τις ευγενείς ποικιλίες κρασιών από τους ορεινούς αμπελώνες της Ζίτσας και του Μετσόβου προτείνει το εστιατόριο Κανέλα και Γαρύφαλλο στη Βίτσα Ζαγορίου με αφορμή την κορυφαία εκδήλωση οινοτουρισμού των Δρόμων Κρασιού της Βόρειας Ελλάδος.

Το πρωτότυπο γεύμα 5 πιάτων που επιμελείται ο Βασίλης Κατσούπας αναδεικνύει τις εξαιρετικές πρώτες ύλες της Ηπειρώτικης υπαίθρου με κύριο άξονα τα άγρια μανιτάρια που καλλιεργεί ή συλλέγει ο ίδιος. Οι τολμηροί συνδυασμοί κι εναλλαγή γεύσεων θα ξαφνιάσουν ευχάριστα τους ‘πρωτάρηδες’ πελάτες και θα επιβεβαιώσουν τη φήμη του μικρού αυτού εστιατόριου που γιορτάζει φέτος 10 χρόνια λειτουργίας.

Το γεύμα στο εστιατόριο Κανέλα & Γαρύφαλλο στη Βίτσα Ζαγορίου, περιλαμβάνει 5 πιάτα και αντίστοιχες οινικές επιλογές: Debina από το Κτήμα Γκλίναβος,  Traminer από το Κατώγι Αβέρωφ, Κτήμα Γκλίναβος, Syrah & Traminer από την premium σειρά Rossiu di Munte από το Κατώγι Αβέρωφ, Poeme demi sec του Κτήμα Γκλίναβος

Το γεύμα περιλαμβάνει 5 πιάτα και αντίστοιχες οινικές επιλογές:

Η Debina από το Κτήμα Γκλίναβος στη Ζίτσα, ένα κρασί με πλούσιο φυσικό αφρισμό και έντονα φρέσκα αρώματα κορτάρει το Αέρινο ρολό αυγού με άγρια σπαράγγια, μανιτάρια ‘τρομπέτες’, φρέσκα μυρωδικά και κατσικίσιο τυρί ωρίμανσης

Κτήμα Αβέρωφ TraminerΤο ευγενές κι αρωματικό Traminer από το Κατώγι Αβέρωφ ισορροπεί με την πράσινη ανάμικτη σαλάτα με σωταρισμένα βασιλομανίταρα, καβουρδισμένα αμύγδαλα και πικάντικο ντρέσινγκ από σιναπόσπορο, ρεικόμελο και παρθένο ελαιόλαδο.

"Βλάχικο", Κτήμα Γκλίναβος, Ζίτσα: Χρώμα, Άρωμα, Γεύση Χρώμα: Βαθύ πορφυρό.  Μύτη: Τα αρώματα κόκκινων και μαύρων φρούτων, όπως βατόμουρο, μαύρο κεράσι και δαμάσκηνο υπερτερούν, ενώ το φρεσκοκομμένο μανιτάρι και τα πιπεράτα στοιχεία ολοκληρώνουν το πολύπλοκο αρωματικό σύνολο.  Στόμα: Οι στιβαρές ταννίνες και η ιδιαίτερη δροσερή οξύτητα δηλώνουν πως είναι ένα κρασί με μεγάλη δυνατότητα παλαίωσης. Τα μαύρα φρούτα άφθονα, τα πικάντικα μπαχαρικά έντονα, δημιουργούν στο στόμα ένα εκρηκτικό μπουκέτο αρωμάτων.Το πιπεράτο και στιβαρό Βλάχικο από το Κτήμα Γκλίναβος συντροφεύει τα πικάντικα φασόλια με φρέσκο νεροκάρδαμο, μαριναρισμένες κανθαρέλλες & ζεστο-καπνισμένο φιλέτο πέστροφας Βοιδομάτη.

Το κομψό κι αρωματικό Syrah & Traminer από την premium σειρά Rossiu di Munte από το Κατώγι Αβέρωφ συνοδεύει φιλετάκια από μαριναρισμένο μοσχάρι ελευθέρας βοσκής με βασιλομανίταρα, δεντρολίβανο και κόκκινο κρασί πάνω σε λαδένιο πουρέ πατάτας.

Το γεύμα επισφραγίζεται με το Cheesecake με βατόμουρα κι ένα ποτήρι όλο φρεσκάδα από τη ζωηρή Poeme demi sec του Κτήμα Γκλίναβος.

Τιμή 40 ευρώ ανά άτομο.
Κρατήσεις στα τ. 26530 71671 και 6948 513652.

Περισσότερα στο: Οίνοι & αμανίτες τής Ηπείρου | wineevents.gr

Εστιατόριο Κανέλα & Γαρύφαλλο

Share on FacebookPin on PinterestGoogle+Email to someone