Την Κυριακή 5 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στον ξενώνα τυροκόμηση με δάσκαλο τον Βασίλη Παπαρούνα, Σαρακατσάνο και μοναδικό εστιάτορα

Τυροκόμηση και καλή παρέα στα Κάτω Πεδινά

Την Κυριακή 5 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στον ξενώνα Ανέμη τυροκόμηση με δάσκαλο τον Βασίλη Παπαρούνα, Σαρακατσάνο και μοναδικό εστιάτορα.

Με 50 κιλά πρόβειο γάλα από τα Άνω Πεδινά τυροκομήθηκαν επιτόπου περίπου 15 γαλακτοκομικά προϊόντα, πολλά από τα οποία τα γεύθηκαν οι πελάτες και οι παρευρισκόμενοι στο χώρο εστίασης τού ξενώνα την ίδια ημέρα.

Τα τυριά που παρασκευάστηκαν στη Γαλακτοκομική Σχολή Κάτω Πεδινών “Μόνο Γάλα & Αγάπη!”:

Χλωρό τυρί Φέτα
Παγούδα Γιαούρτι
Μοτσαρελίνια πρόβεια ζαγορίσια Γραβιέρα
Χαλούμι Κεφαλοτύρι
Μυζήθρα Μυζήθρα ξερή
Ανθότυρο φρέσκο Κεφίρ
Μανούρι φρέσκο Αριάνι-ξυνόγαλα
Κρέμα γάλακτος Γκίζα

Κατά τη διάρκεια της τυροκόμησης, προστέθηκαν στην παρέα και μουσικοί από τον Παρακάλαμο Πωγωνίου, και το μάθημα έγινε γλέντι!

Περισσότερα στον Ξενώνα Ανέμη

 

ANEMH
Ξενώνας – Αγροτουρισμός

Παύλος και Λίλα

Κάτω Πεδινά, Ζαγόρι, Ν. Ιωαννίνων
Τ. 26530 72003 | Κ. 6944 412808

anemizagori@gmail.com

 

Share on FacebookPin on PinterestGoogle+Email to someone