Μία δοκιμασμένη συνταγή ζαγορίσιας λαχανό*-πίττας σε πολλές χορταστικές εικόνες.
Υλικά
γέμιση: σπανάκι, λάπαθα, μαϊντανός, φρέσκο κρεμμύδι, σέσκουλα, ξερό κρεμμύδι, 2 αυγά, γάλα
φύλλο: αλεύρι, αλάτι, νερό, λάδι, ξύδι
Συντελεστές:
Κατίνα (δασκάλα)
Μαρίνα (μαθήτρια)
Στράτος & Δημήτρης (…δοκιμαστές)
*λάχανα = χόρτα (στο Ζαγόρι)
η πρασινάδα … σπανάκι, λάπαθα, μαϊντανός, φρέσκο κρεμμύδι, σέσκουλα, ξερό κρεμμύδι
κόψιμο τής πρασινάδας
κι άλλο κόψιμο με τη βοήθεια τής Μαρίνας
η Κατίνα
τα φρέσκα κρεμμυδάκια
η σειρά τής ζύμης, ρίχνουμε λάδι & ξύδι στο αλεύρι
ζυμώνουμε με περίσσιο πάθος
με ανάλογο πάθος στίβουμε τα χόρτα – πρασινάδα αφού πρώτα τους ρίξουμε λίγο αλάτι ώστε να αφαιρέσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο νερό από το πλύσιμό τους
ώρα για τη γέμιση, προσθέτουμε στην πρασινάδα 2 αυγά, 1/2 φλυτζάνι λάδι, 1/2 περίπου ποτήρι γάλα
ανακατεύουμε το μείγμα κάλλιστα
ρίχνουμε ελαιόλαδο στο ταψί
και το απλώνουμε καλά
και η ώρα τού ανοίγματος τού φύλλου αλά Ζαγόρι
χωρίς σχόλια, άλλωστε μία εικόνα = 1000 λέξεις
2000 λέξεις
3000 λέξεις
απλώνουμε το πρώτο φύλλο στο ταψί
λαδώνουμε
αφού βάλουμε βάλουμε ομοιόμορφα τη γέμιση απλώνουμε το δεύτερο φύλλο
βάζουμε γέμιση μεταξύ πρώτου και δεύτερου φύλλου
κοντινή λήψη τής γέμισης
κι άλλη κοντινή λήψη τής γέμισης
λαδώνουμε
ψήνουμε την πίττα για ~1 ώρα και …
έτοιμη η πίττα, τώρα … δοκιμάζουμε!
και ξανα-δοκιμάζουμε…