Καμπαναριό τής Κοιμίσεως τής Θεοτόκου στο Δίλοφο

Ημερίδα SENSE ZAGORI PROJECT

ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ – Άνω Πεδινά

Πέμπτη 02/06/2016

12.30 μμ

ΔΩΡΕΑ

ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ

 

 

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ

Το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Εφηρμοσμένης Επικοινωνίας (ΕΠΙΕΕ) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ)  και το Δίκτυο Αριστείας Ζαγορίου, Zagori Excellence Network – ZEN, με την αρωγή του Δήμου Ζαγορίου σας προσκαλούν σε ενημερωτική ημερίδα για το έργο SENSE ZAGORI PROJECT το οποίο υλοποιείται με δωρεά (challenge grant) του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO και της Περιφέρειας Ηπείρου και έχει την υποστήριξη του Γραφείου του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

Το έργο SENSE ZAGORI PROJECT αφορά στην προβολή και ανάπτυξη του Ζαγορίου και της ευρύτερης περιοχής μέσω καινοτόμων εφαρμογών και λύσεων που ωφελούν το σύνολο της τοπικής κοινωνίας με τελικό στόχο την πρώτη παγκόσμια ολοκληρωμένη λύση smart area sustainable development. Η υλοποίηση της Α’ φάσης με τη δωρεά του ΙΣΝ θα ολοκληρωθεί εντός έξι μηνών και θα αποδώσει ένα πλήρως λειτουργικό εργαλείο προώθησης της περιοχής με μια δυναμική ψηφιακή εφαρμογή, αναβαθμισμένη παρουσία της περιοχής στο διαδίκτυο, πρόγραμμα επικοινωνίας και μάρκετινγκ για ευρεία διάχυσή του έργου, έτσι ώστε να περάσουμε γρήγορα στη δεύτερη φάση που αφορά στην «καρδιά» της καινοτομίας του έργου.

Η υλοποίησή του SENSE ZAGORI PROJECT αποτελεί μοναδική ευκαιρία να σμιλευτούν συνέργειες μεταξύ των επιχειρήσεων και φορέων που εμπλέκονται με τον τουρισμό και την πολύπλευρη ανάπτυξη στο Ζαγόρι και τις όμορες περιοχές, με δυναμική προοπτική την παγκόσμια ανάδειξη της περιοχής ως μοναδικό και πρωτοπόρο προορισμό.

Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν οι στόχοι του έργου κι οι δυνατότητες συμμετοχής όλων των ενδιαφερόμενων μερών. Η παρουσία σας είναι εξαιρετικά σημαντική.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Για πληροφορίες και για να δηλώσετε συμμετοχή, αποστείλατε τα στοιχεία σας (όνομα, τηλέφωνο, επωνυμία επιχείρησης ή φορέα που εκπροσωπείτε ) με email στο Sense-Zagori@outlook.com

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

12.00-12.30
Προσέλευση – εγγραφή συμμετεχόντων

12.30
Καλωσόρισμα και Χαιρετισμός Δημάρχου Ζαγορίου κ. Βασίλη Σπύρου

12.40
Χαιρετισμός κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη*, Περιφερειάρχη Ηπείρου

12.50
Χαιρετισμός κ. Μαρίας – Αικατερίνης Παπαχριστοπούλου – Τζιτζικώστα* , Πρόεδρο Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO

13.00
Χαιρετισμός κ. Άννας-Μαρίας Κοσμόγλου, διαχειρίστρια δωρεών, Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

13.10
Εισαγωγή από τον Πρόεδρο του ΖΕΝ κ. Βασίλη Κατσούπα σχετικά με τους στόχους του ΖΕΝ και συνοπτική αναφορά στο ιστορικό συνεργασίας με το ΕΠΙΕΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών. Οι προκλήσεις του έργου και η αξία των συνεργειών μεταξύ όλων των τοπικών φορέων.

13.20
Τοποθέτηση κ. Μιχάλη Μεϊμάρη, Καθηγητή ΕΚΠΑ και Διευθυντή ΕΠΙΕΕ. Η μη παρεμβατική τεχνολογία επαύξησης στην υπηρεσία της τοπικής ανάπτυξης σε πλήρη αρμονία με το φυσικό περιβάλλον, το παγκόσμιο χωριό, το Internet of Things, Smart cities-Smart areas και η καινοτομία ως μέσο παγκόσμιας ανάδειξης και τοπικής ανάπτυξης.

13. 30
Παρουσίαση κ. Μαρίας Φιλιππή, Ερευνήτριας του ΕΠΙΕΕ και υπεύθυνης υλοποίησης έργου Sense Zagori σχετικά με τους βασικούς πυλώνες του: περιβάλλον, πολιτισμός, παιδεία, καινοτομία.

  • Περιγραφή των δράσεων και του χρονοδιαγράμματος έργου.
  • Δυνητικά οφέλη για τις επιχειρήσεις και την κοινωνία.
  • Αναγκαιότητα συνεργειών με φορείς για συλλογική ανάδειξη του πλούτου της περιοχής.
  • Βιωσιμότητα του έργου μακροπρόθεσμα.

14.00
Ερωτήσεις, Δημόσιος διάλογος και τοποθετήσεις συμμετεχόντων.

14.45
Ανακεφαλαίωση και συμπεράσματα.

* Έχει προσκληθεί