Άνοιξη στα Ζαγοροχώρια

Ανοιξιάτικη πεζοπορία στο Ζαγόρι

Ορεινή πεζοπορία και περιπλάνηση στην ανοιξιάτικη φύση τού Ζαγορίου τώρα που η φύση αναγεννάται και μοσχομυρίζει ο αέρας μεθυστικά από τα αγριολούλουδα…

Μοναχικός κρόκος στο Μαυροβούνι στη Βάλια Κάλντα

Μοναχικός κρόκος

Στα βουνά των Ζαγοροχωρίων και των δύο Εθνικών Δρυμών, Βίκου-Αώου και Βάλια Κάλντα, η εκπληκτική φύση, που μόνο με την ορεινή πεζοπορία μπορεί κανείς να την απολαύσει, σας περιμένει για περπάτημα (trekking).

Η διάσχιση ή η περιπλάνηση στην ορεινή φύση τού Ζαγορίου προσφέρουν μία μοναδική ευκαρία στους επισκέπτες να βιώσουν από κοντά την μοναδική φύση τής περιοχής τού Εθνικού Πάρκου τής Βορείας Πίνδου.
Η ορεινή πεζοπορία συνδυάζει αρμονικά την ήπια αερόβια άσκηση με την πνευματική χαλάρωση και την απόλαυση τής φύσης με την περιήγηση στην ορεινή ύπαιθρο μέσα από τα γραφικά πετρόκτιστα χωριά και τους παραδοσιακούς οικισμούς των Ζαγοροχωρίων.

Ένα από τα πολλά γεφύρια στα Ζαγόρια

Γεφύρι στα Ζαγοροχώρια

Περπατήστε σε λιθόστρωτα ή απλά μονοπάτια, μέσα σε δάση από έλατα ή φυλλοβόλες βελανιδιές, σε υγρές ρεματιές, στο φαράγγι τού Βίκου ή σε πλαγιές με μαγευτική θέα, και
απολαύστε τη φύση σε όλο της το μεγαλείο με την ασφάλεια τού πεπειραμένου οδηγού μονοπατιών Μανώλη Διαμαντόπουλου με έδρα το Δίλοφο (σε απόσταση αναπνοής από το Κουκούλι, τους Κήπους, τη Βίτσα, το Μονοδένδρι και τα Άνω – Κάτω Πεδινά).

Και μην ξεχνάτε, η ορεινή πεζοπορία είναι μια δραστηριότητα που ταιριάζει σε όλους, υπάρχουν διαδρομές για όλα τα γούστα και τις ικανότητες με διαφορετικό βαθμό δυσκολίας.
Η πεζοπορία (trekking) απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και δεν απαιτεί ιδιαίτερη φυσική κατάσταση, μόνο όρεξη…

Επικοινωνήστε μαζί μας για να οργανώσετε την επίσκεψή σας στο Ζαγόρι.