Εργαστήριο Κινηματογράφου των Κάτω Πεδινών

Zagoriwood | εργαστήριο κινηματογράφου

Για 4η  συνεχή χρονιά το Εργαστήριο Κινηματογράφου “ZAGORIWOOD” στα Κάτω Πεδινά

Εργαστήριο Κινηματογράφου στα Κάτω Πεδινά - ZAGORIWOOD

Αφίσσα από το 1° εργαστήριο

Από τις 3 ως και τις 14 Ιουλίου τα Κάτω Πεδινά αλλά και η ευρύτερη περιοχή στα Ζαγοροχώρια  της Ηπείρου, μπαίνουν ξανά σε κινηματογραφικούς ρυθμούς. Νέες ταινίες θα σχεδιαστούν και θα γυριστούν στο πλαίσιο των μαθημάτων κινηματογράφου (θυμίζουμε ότι πέρυσι, όπως άλλωστε και το 2011, ολοκληρώθηκαν από τους μαθητές κατά τη διάρκεια του Εργαστηρίου 6 ταινίες μικρού μήκους).

Mε σταθερή φιλοσοφία το «μια κάμερα + ένας υπολογιστής + ένας άνθρωπος = μια πλήρης μονάδα δημιουργίας οπτικοακουστικού έργου»,  θα ξεκινήσουμε από το σεναριακό σχεδιασμό και προχωρώντας στην προετοιμασία, το γύρισμα και το μοντάζ οι μαθητές των εργαστηρίων θα  «τρέξουν» στην ξέφρενη κούρσα που κάθε χρόνο πλέον πραγματοποιείται μέσα στην οργιαστική φύση του Ζαγορίου. Τα μαθήματα ξεκινούν κάθε μέρα από τις 10:00 π.μ. και διαρκούν ως τις 8:00 μμ.
Οι (αποφασισμένοι) συμμετέχοντες  πρέπει να είναι εξοικειωμένοι με τη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών και όποιου τύπου βιντεοκάμερας (ή και ψηφιακής φωτογραφικής με δυνατότητα κινηματογράφησης).
Ταυτόχρονα με τα εντατικά μαθήματα σεναρίου (Γιώργος Μακρής), σκηνοθεσίας (Κλεάνθης Δανόπουλος), φωτογραφίας (Άκης Κερσανίδης) και μοντάζ (Χρύσα Τζελέπη), στο καθιερωμένο πλέον πρόγραμμα «ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ», ο Γιώργος Τσεμπερόπουλος θα πραγματοποιήσει workshop για τους μαθητές του “Zagoriwood” και επίσης θα προβάλλει – για πρώτη φορά σε κοινό – τη νέα ταινία του «ο Εχθρός μου». Σύντομα θα ανακοινωθούν στοιχεία και για το δεύτερο Workshop που θα ενταχθεί στο πρόγραμμα.
Θα προβληθεί ακόμα στο «σινέ-Παρθεναγωγείο», το ντοκιμαντέρ «Το χρονικό μιας καταστροφής», μια ταινία των Χρύσας Τζελέπη και Άκη Κερσανίδη για το ολοκαύτωμα του Χορτιάτη από τα Ναζιστικά στρατεύματα, που πρωτοπαρουσιάστηκε φέτος στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Θεσσαλονίκης.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ: ZAGORIWOOD
Προς το 5ο Zagoriwood
.